psikoloji tanım açıklama sorun tedavi yöntem hastalık psikanaliz freud sigmund ruhbilim psychology psikoloji adler psikopatoloji şizofreni parapsikoloji psikoterapi psikopati otizm psikanaliz şizofreni parapsychology cure therapy disease illness behaviouralism health autism psychoanalysis

Özel Arama

6 Ekim 2007 Cumartesi

Psikolojiyle Alakalı Videolar

İnternetten psikoloji ile ilgili programları ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.
Psikoloji video programları öğretmenler, öğrenciler ve konu ile ilgili diğer kişiler için Annenberg/CPB tarafından hazırlanmıştır. Programlar ingilizcedir ve ücretsiz olarak internetten izlenebilir. Bilgisayarınızda izlemek için lütfen her programın karşısında bulunan VoD yazısının üzerine tıklayın.

Discovering Psychology: Updated Edition

Bu seride, Psikoloji dünyasında gerçekleştirilen yeni gelişmeler ve insan davranışı üzerine geçmişten bu güne kadar uygulanan teorilerin genel bir özeti verilmektedir. Stanford Universitesinden profesör Philip Zimbardo tarafından sunulan program zihin ve beden arasındaki ilişkiye ışık tutmaktadır. Sayısız araştırmalar ve uzman bilim adamları tarafından hazırlanan bu program Psikolojiye Giriş niteliği taşımaktadır.

The World of Abnormal Psychology

Psikolojik rahatsızlıkları bulunan insanların nasıl davrandıkları çeşitli örnek ile açıklanmaktadır. Uzmanların yorumları ile biyolojik, psikolojik ve çevresel etkenlerin bu rahatsızlıklara nasıl yol açtığı anlatmaktadır. Abnormal Psikoloji Dünyası serisi, günümüzde akıl hastalıklarının tedavisinde kullanılan metodlar ve teoriler üzerine bilgi vermektedir. Bu programlar aynı zamanda öğretmenler için hazırlanmış olup, konulara genel özet niteliği taşımaktadır.

The Mind: Teaching Modules

İnsan beyninin gizemli dünyasına ışık tutan bu programlarda zihin ve davranışlar ele alınmaktadır. Konuşma yeteneği, uyuşturucu tedavisi, alışkanlıklar ve insan beyninin gelişimi üzerine günümüzdeki araştırmalardan elde edilen sonuçlar gösterilmektedir. Programlar aynı zamanda kişilik bozuklukları, duygulanım bozuklukları ve tedavileri üzerine bilgi vermektedir.


The Brain: Teaching Modules

İnsan beyninin çalışmasına dair detaylı bir araştırma sunulmaktadır. Program ayrıca Alzheimer hastalığı, Şizofreni, Autizm, Parkinson hastalığı ve pek çok diğer konulara değinmekte.

Seasons of Life

Bu ilginç video serisi insanı doğumdan yaşlılığa kadar olan bütün süreçleri içinde inceleyerek bir anlamda Gelişim Psikolojisine Giriş niteliği taşımaktadır. Bu programlarda yaşam eğitiminin temeli olan biyolojik, psikolojik ve sosyolojik etkenler incelenmektedir. 75'e yakın psikolog, sosyolog, biyolog ve antropolog teorilerini, metodlarını ve araştırmalarını açıklamaktadır. 100'e yakın gerçek hayattan insan kendi hayat tecrübelerini tartışmaktadır.

The Whole Child: A Caregiver’s Guide to the First Five Years

Bu video serisinde çocuk gelişimi ve doğumdan beş yaşına kadar olan kritik süreçte çocuk bakımı ile ilgili son bulguları sunmaktadır. Görüntüler gerçek çocuk bakım merkezlerinde, gerçek bakıcılar ve çocuklarla çekilmiştir. Program çocukların fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimi hakkında bilgi vermektedir. Aynı zamanda çocuğun gelişimine yardımcı olabilecek ve zor durumlarda kullanılabilecek çeşitli pratik aktiviteler ve teknikler önerilmiştir.

Growing Old in a New Age

75 yaş grubu insanların kendi tecrübelerini paylaştığı bu program ile yaşlanmanın hem toplum hemde birey üzerindeki etkileri incelenmektedir. Program yaş ile ilgili olarak toplumca taşınan yanlış fikirlere değinmekte ve yeni roller, yaşamı uzatma çalışmaları hakkında bilgi vermektedir.